Foredrag med Brygmann og Krigsveteranerne: Arctic Challenge

Denne begivenhed har fundet sted.

Foredrag med Brygmann og Krigsveteranerne: Arctic Challenge

Veterans in motions står klar med et spændende foredrag sammen med Lars Brygmann. Foredraget handler om at gå 400 km på ski i det øde bidende kolde Nordøstgrønland. Det er noget, Lars aldrig troede, han ville komme til. Det gjorde han - og det endda sammen med ni krigsveteraner med forskellige skader.

Hele gruppen havde én ting til fælles: Viljen til at overvinde sig selv og gennemføre en ekstrem udfordring. Veteranerne havde besluttet at gennemføre en ekspedition, som selv de færreste uden skader ville kunne klare. De kastede sig ud i den ekstreme udfordring for at flytte egne grænser såvel fysisk som psykisk på trods af benamputeringer, PTSD og andre krigsskader.

Veterans In Motion er en forening for og af skadede veteraner, som vinder livet tilbage gennem natur og bevægelse. Ved at fortælle den gode historie vil vi bryde med negative portrætteringer af det at være skadet veteran. Det er vores håb, at vi gennem vores fortælling kan inspirere andre veteraner rundt om i verden til at turde søge mod nye mål. Foredraget vil derfor også handle om, hvordan foreningen sætter fokus på rehabilitering via naturen, hvor de primære deltagere alle er fysisk eller psykisk skadede veteraner.

Deltagerne fra tidligere ekspeditioner beretter om, hvordan de som PTSD-ramte veteraner har valgt at opsøge et unikt fællesskab i foreningen Veterans In Motion. Det har de gjort for at vokse som mennesker, men også vise omverdenen, at man kan nå nye mål i livet, selv med PTSD og fysiske skader som følgesvende. Tjenesten for Danmark i verdens brændpunkter har haft vidtrækkende konsekvenser for mange af de soldater, der er vendt hjem med ar på sjæl og krop.

Under foredraget kommer publikum tæt den virkelighed, der gør sig gældende for veteraner med PTSD, samt deres kamp for at vinde det tilbage, de tabte på slagmarken. Der vil desuden være mulighed for at se udstyr fra ekspeditionen efterfølgende samt at tale videre med nogle af deltagerne fra Veterans In Motion.

4. september 2021 13:30 - 14:30 Medborgerhuset Lunden – Foredragssal 1 Danmarks Outdoor Festival Foredrag, Lørdag

Tilføj til din kalender

Eller få det fulde overblik over alle vores aktiviteter,
i vores aktivitetskalender.